Tuoteomistajan opinpolku

Tuoteomistajan opinpolku vaiheistaa osaamisen kehittämistä ja tukee oppimista työssä - aina roolissa aloittamisesta kehitysprojektin eri vaiheisiin.

Uusi tuoteomistaja aloittaa

Onnittelut ja lämpimästi tervetuloa kaupungin tuoteomistajien joukkoon!

Opinpolun vaiheet

Tuoteomistajan osaamisen kehittäminen kannattaa pilkkoa vaiheittaiseksi opinpoluksi, sillä roolissa tulee paljon uuden oppimista.

 1. 1
  Valmistautuminen

  Tässä vaiheessa sinut on jo nimetty tuoteomistajaksi ja aloitat kuvaamaan kehittämisen kohdetta. Tunnistat sidosryhmiä ja projektin verkostoa, ja sitoutat heidät osaksi ydintiimiäsi ja palvelun kehittämistä.

  Kun valmistaudut projektin alkamiseen, ota haltuun alkupään perusasiat: mistä tuoteomistajan roolissa on kyse, uusi sanasto, kehittämisen vaiheistus ja palvelumuotoilun perusteet.

  Virallinen Sertifioitu Scrum tuoteomistaja -koulutus auttaa sinua oppimaan ketterän kehityksen peruskäsitteet. Löydät koulutuksen kaupungin Koulutuskalenterista.

  Palvelumuotoilun perusteet tulevat tutuksi eOppivan verkkokurssilla.

 2. 2
  Suunnitteluvaiheessa

  Toivottavasti hyppäsit mukaan jo suunnitteluvaiheessa, kun asiakasymmärrystä kerätään ja palvelun konseptia eli visiota suunnitellaan palvelumuotoilun keinoin.

  Tässä vaiheessa voi jo aloittaa sprinttityöskentelyn. Tutustu tarkemmin ketterän kehittämisen tapahtumiin eli sprintin suunnitteluun, sprintin katselmointiin ja sprintin retrospektiiviin. Palvelumuotoilussa yksi sprintti voi olla esim. 2-4 viikkoa.

  Opit paljon palvelumuotoilusta osallistumalla aktiivisesti muotoilijoiden työskentelyyn. Erityisesti pääset opettelemaan tuoteomistajan keskeisintä tehtävää – palveluvision määrittelyä. Samalla tutustut minimituote eli MVP-ajatteluun. Opit rajaamaan ja priorisoimaan ensijulkaisua, ja muodostamaan kehitysjonon aihion.

  Suunnitteluvaiheen lopussa valmistaudut toteutusvaiheeseen ja varmistat, että kehityksen työkalujen käyttö sujuu.

 3. 3
  Toteutusvaiheessa

  Kun palvelun kehittäminen etenee toteutusvaiheeseen, pääset todella tuoteomistajan työn ytimeen – ketterän toteutuksen ohjaamiseen ja kehitysjonon priorisointiin kehitystiimin arjessa.

  Hyödynnä scrum masteria eli scrummaria työparinasi kehitysjonon jalostamisessa ja kehitystiimin valmentamisessa. Opit samalla, mistä koostuu tehokas ja tuottava kehitystiimin arki.

  Ensijulkaisun toteutus on suuri ponnistus ja opit rohkeutta rajata, jotta saatte palvelun tuotantoon. Jatkuvan kehittämisen maailma odottaa sinua.

 4. 4
  Kehitä osaamistasi jatkuvasti

  Palvelun kehittäminen ensijulkaisun jälkeen antaa sinulle mahdollisuuden oppia palvelun asiakaskokemuksen mittaamisesta ja muista jatkuvan kehittämisen keinoista.

  Opit suunnittelemaan palvelun kehittämiselle tiekarttaa ja uusia kehityssyklejä.

  Kaupungin tuoteomistajaverkostossa voit kehittää osaamistasi jatkuvasti ja tutustut muihin tuoteomistajiin. Kokeneiden tuoteomistajien vertaistuki auttaa sinua onnistumaan.

Kaipaatko tukea?

1. Tutustu ensin tämän sivuston materiaaleihin.
2. Ota yhteyttä Kehittämisen tukeen! Vastaamme viikon kuluessa.
3. Sovimme tapaamisen kanssasi.

Pyydä tukea